2016. április 17., vasárnap

The Boss
-A Főnök-
("Szerencsére" Melissa McCarthy kinézete botrányosabb, mint a film)


  Ben Falcone elhatározta, hogy drágalátos feleségét (Melissa McCarthy-t) ismételten szerepelteti a saját neve alatt futó projektben, mely bizony nem feltétlenül jelent jót. Emlékezzünk csak vissza a Tammy című filmre, melyen szintén ő babéroskodhatott hitvesével. A legtöbben még nem is hallottak róla igaz?-Nos megnyugtatok mindenkit: senki nem maradt le semmiről. Sajna A Főnök is közel áll az e fajta, B kategóriás alkotásokhoz, annyi különbséggel, hogy ez néhol még vicces is. Ez viszont a végeredményt tekintve még nem mentség.

   Michelle Darnell egy tapló, idegesítő, egoista és nem utolsósorban önző nőszemély, és pont ezen tulajdonságok miatt vált sikeressé. Ám egyik napról a másikra elveszti mindenét, sőt sikkasztásért, csalásért a börtöni életbe is belekóstol egy kis ideig. Szabadulása után ráeszmél, hogy tényleg semmije sincs, régebbi munkatársa, és annak lánya viszont segít abban, hogy újra megtalálja a helyét a világban. A tökéletes terv pedig nem más mint, hogy egy nagyszabású céget alapítanak, mely ártatlan cserkészlányok brownie eladásából nyeri majd a bevételt. 

  Ez egy o.s.t.o.b.a. film. Értelmetlen téveszmék sorozataiból áll az egész, és mostanáig nem értem, hogy mi a francért nem lehetett ezt egy tisztességes és élvezhető mozivá kreálni. Már pedig esély, na igen az megvolt. Megadatott egy többnyire ismert nevekkel rendelkező szereplőgárda, akik közül az egyik maga a megtestesült női komikum. Ehhez viszont hozzápárosult egy sablonos és illogikus történet, melyből (mivel vígjátékról van szó) még mindig kilehetett volna hozni valamit, de nem, helyette inkább megpróbáltak beleerőszakolni a filmbe több erőltetett romantikus szálat, valamint egy éppen, hogy csak retina homályosító, érzelmesnek szánt, családi "eszmét", miszerint még annak is lehet családja, aki igazából gyermekotthonban élte le a fiatal éveit. Kell ezt még tovább ecsetelni?-Igen, mert hiba akad még bőven.

 Azt például fel sem tudom fogni, hogy mit akartak elérni a motivációs dumákkal. Nem elég, hogy az egészet egy divatlotyónak mutatkozó átlagon felüli testsúllyal rendelkező, na jó inkább úgy mondom, hogy félkövér kinézetű hölgy papolja (igen direkt lett maga az írásmód is félkövér), amiről szónokolni próbál az nem, hogy irritáló, de egyenesen én éreztem cikinek!
  Ezek után még beugranak, olyan forgatókönyvi hibák, melyek az egyszerű nézők szemét is kiüthetik. Ilyen például, hogy amikor egy kislány nem engedi föl magukhoz Michelle-t arra hivatkozva, hogy egy bűnöző, ráadásul idegenekkel alapból nem szabad beszélnie, érdekes módon fél perccel később már könyörög az anyjának, hadd aludhasson náluk. Emlékezet kiesés?-Szimplán csak félkész írói munka.

   És habár egy két poén igenis nagyot üt (a filmben lévő rivalizációk egyenesen fergetegesek, nem beszélve a tapló főhősnő semmit nem lévő önbecsülése miatt létrejövő "ál-tanításokról", valamint a Trónok harca sztárjának parádés szamuráj rajongásáról) ez még nem elég ahhoz, hogy egy korrekt vígjátékot kapjunk. Bármit is mondok, néhány elszánt ember bizonyára akkor is befog ülni a filmre, mindenesetre én nem kifejezetten ajánlom a megnézését (ezzel persze nem azt mondom, hogy az egész darab értékelhetetlen). Azért remélem, ennél rosszabb már nem lesz, mert amennyiben igen, ami szeretett Melissánk néhány éven belül eljut Adam Sandler szintjére.

  Ami azért megjegyzendő: a nagyi titkos brownie receptje bármire képes, sőt akár egy gazdasági világválságban is felépíthetnénk vele egy gigantikus multi-céget...

IMDB:   5,1

Előzetes link:
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése