2015. augusztus 28., péntek

 Ted 2
 (Avagy a film, amely után Micimackó már nem menő)
Képtalálat a következőre: „ted 2”

 Az már az első film kapcsán kiderült, hogy ez a mackó tud valamit. Nem is értem miért nem lett "Stand-up Comedy-s". A dumái makulátlanul eredetiek és felejthetetlenek, így valamit  biztos viszünk haza a mozi után. Persze gondolom, már a kép alapján is egyértelművé vált, hogy a külleme nem túl példamutató, így hősként inkább válasszuk a szomszéd bácsit, csak  ne őt. 
Az biztos, hogy az első rész 2012 legjobb vígjátékává sikeredett, de vajon ez milyen magasra tette a lécet?

A történet lényegében, hogy a mackókat többet nem hozzuk összeköttetésbe Róbert Gidával, sokkal inkább egy nagy keblű szőke pláza "cicával", akihez hozzámegy, majd gyereket akarnak. Persze egy mocskos szájú plüssmacinak lehetetlen, hogy gyereke legyen, így inkább szájbarágósan kézbe veszik a "B" tervet: egy spermabankot, és itt jön a képbe Ted legjobb barátja, John Bennett is...És ebből valahogyan elkezdd kibontakozni  a bonyodalom, melynek témája az egyenjogúság, a szabadság, a Comic Coon és egy ügyvédnő.

 És szerintem már ebből a pár soros bevezetőből is látszik, hogy az USA tojik mindenre.

   Egyértelmű, hogy nem egy művészfilm és a mondanivalója is a nullával egyenlő, valamint a reális kategóriába sem sorolnám, de ez van. Az emberek veszik a hülyeséget, mint anno a zsákbamacskát.
   Nos a 2012-es rész bevétele alapján egyértelművé vált, hogy az emberek nagyja "vonzódik" a perverz, olykor politizáló, rasszista , szadista poénokhoz, melyeknek humorforrását fokozza, hogy egy ártatlannak látszó mackó szájából hangzanak, aki füvezik és alkoholizál(és nem mellesleg szexualizál).
    Ami bosszantott a film kapcsán, hogy sokszor éreztem úgy, vannak motívumok, melyeket csak az amerikaiak értenek. És ez nagy gyakorisággal eléggé zavaró, de mi csak mosolygunk, mert miért ne, Ted szájából hangzott.
Ezenkívül volt pár jelenet, mely inkább csak azért fogott meg, mert ultra hülyeség vagy undorító/gusztustalan és cseppet sem azért, mert vicces.

De lássuk a szereplőgárdát:
   Seth McFarlane még mindig kitűnően ért a szórakoztatáshoz, hangja most is nagyon karakteres és most a technikának köszönhetően sokkal több érzelmet tudott átadni (kár hogy alig jött át valami).
Képtalálat a következőre: „ted 2”
   Mark Wahlberg, megint el tudja játszani az érzelmes, nagytestű "villámtesót" , aki bármit megtesz barátjáért. Nem mondanám kitűnő alakításnak azt, amit ő csinál, de ő mégis csak hús vér.
Képtalálat a következőre: „john bennett ted”
    Akihez leginkább illett a szerepe és ez nagyban játszott abban, hogy kifejezetten a személyiségéhez írták a karaktere tulajdonságait, az nem más mint Amanda Seyfried. Rendkívül jól állt neki a laza, füvező ügyvédnő szerep és sokszor a testi adottságaiból leginkább a szemét használták fel. De számomra ő akkor is nagy meglepetés volt.
Képtalálat a következőre: „amanda seyfried ted 2”
    Bár ez a Ted-es epizód is bejött az embereknek, a realizációja  nem biztos, hogy megfelelő volt, így még kérdéses jöhet-e egy harmadik mackós kaland. Ezt mutatják a statisztikák is. Bár az első részt 50 millió dollárból forgatták és 323 millió dollár jött be a kasszáknál, a mostanit 68 millából csinálták és eddig csak 127,5 milliót kaszáltak vele.
    Mindenesetre, ezt a filmet azoknak ajánlom, akik megfáztak és betegen feküdnek otthon az ágyukban, mert biztosíthatom őket: Ted-nél nagyobb beteg nincs. És ezt a Ted 2-ben is bebizonyította...



IMDB: 6,6   

Előzetes link:
https://www.youtube.com/watch?v=LY_SQ8tzfuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése