2015. augusztus 26., szerda


                               Mortdecai                         


 (Avagy a film, amely csak annyira jó, mint Johnny Depp bajsza)

Képtalálat a következőre: „mortdecai szereposztás”


 Mostanában Johnny barátunk sajna karriere legalját tapossa, ugyanis legutóbbi filmjei szakmai jellegben sem és alakításaiban sem a maximálisat nyújtják, nem úgy mint annak idején (Vegyük például a "Sweeney Todd-ot", vagy a "Karib-tenger kalózai 2-t", na meg az "Én, Pán Péter"-t , melyek az Oscart is  majdnem meghozták neki). Lassacskán viszont az Arany málna díjért is indulhatna.

Nem is magával Depp-el van baj, sokkal inkább a ténnyel, hogy megint az idióta, furcsa, idegesítő karaktert játsza, és be kell valljam néha már, olyan sokat produkál magából, hogy az lehet, egy színházi előadásban megállná a helyét, de itt roppant zavaró. Én úgy vélem egy Jim Carrey-s Dumb-on többet szórakozhatunk, mint Charlie Mortdecai-on. De ez a többi karakterrel sincs másképp. Gwyneth Paltrow itt modellként több mutogatnivalóval szolgált, mint amennyi étékelnivalót játékával. Ewan McGregor játékára leginkább az unalmas szót írnám, ugyanis felettébb elszomorító, hogy ő sem tud nyújtani semmit. Paul Bettany volt talán az, akit mivel elég szűkszavúvá sikerült írni a filmben, jobban koncentrálhatott a mimikai játékára, de azért egyedül ő sem tudta elvinni a filmet. A többieket már meg sem említem.

De a legnagyobb baj szerintem a forgatókönyvvel van. Ugyanis alig tud valami újat felhozni. A több érdektelen romantikus, eredetileg poénsorozathoz írt részek helyett,  tehettek volna bele humoros és intelligens akciórészeket, vagy csavaros jeleneteket, ugyanis  fél óránál le kellett állítanom a filmet, hogy kicsit pihenjek, mivel nem történt enyhén szólva semmi, azonkívül, ahogy Mrs. és Mr. Mortdecai házassága tönkremegy és mit sem érő humortalan nevettetésre írt poénokkal PRÓBÁLNAK röhögőgörcsbe helyezni minket, de sajna ezek csak a mosoly kategóriájáig jutottak el.

Na de most, hogy már letoltam a filmet egészen a  föld alá , ideje némi pozitívumot is előkotorni a tarsolyból.
A karakterek bemutatása ügyesre sikeredtek (bár itt is van hiány).
Amennyire az első 50 percben nem történt lényegében semmi, úgy a film második felében a készítőknek már megjött a kedvük a szórakoztatáshoz. Bár a poénok ekkor sem érték el a kellő szintet, elég erős beszólásokra váltottak át, melyek jól is álltak a karakterekhez és ezeken már, azért néha magasabbra húztam a szám szélét én is. Igazából köszönetet kell hogy mondjak a szinkronhangoknak, ugyanis nélkülük a film tényleg a süllyesztő legalja lenne, de a magyar karakteres hangok kiválóan meg lettek választva.
Az animációk ötletesek és nagyon szépek lettek, ami viszont valóban tényleg ütős lett az a zene. Mark Ronson és Geoff Zanelli nagyon hangulatos és a helyzetekhez odaillő, egyszerre modern-művészi zenét remekeltek, melyek valamivel feljebb húzták a film értékelését.
Néhol megpróbáltak némi történelmet csempészni a cselekményszálba, mely szerintem dicsérendő, hogy izgalmasítani tudták vele a történetet. És meg kell súgnom, azért a fentre írt szalagcímben ott rejlik az igazság, ugyanis az a bajusz viszi el az egész kabarét.

És sajna,  minden összekapart jó rész sem elég ahhoz, hogy ez a film igazán élvezhető legyen, mivel a hiányosságok kiütik még a legütősebb részeket is, és ez igencsak meglátszott a kasszáknál , mert 51,3 millió dollárt buktak, így lényegében senkinek sem érte meg a film leforgatása. Ezt tanusítja még az IMDB pontszám, mely alig szárnyalja túl a közepes kategóriát az 5,4 pontjával, pedig ilyen színészekkel ez  többet is kitudott volna hozni magából.

Nos értékelésem szerint, ezt a filmet csak akkor nézzétek meg ha valamelyik színész igen nagy rajongói, vagy  a könyv szerelmesei vagytok, ugyanis ha egy pihentető vígjátékra számítottatok, igen csak meg lesztek lepve...Egyetlenegy tanulsága a filmnek, hogy ne növesszetek Johnny Depp bajszot...

Azért összeszedtem nektek pár jelenetet a filmből, melyeket azért érdemes kivárni, szóval ha mégis rászánnátok az időt, figyeljetek a további részekre a filmben:

-"Paul Bettany szerelmi élete"

-"Charlie részeg"

-"a tojásos balhé(k)"

-"gyilkos sajt"

-"aukció-->akció"


IMDB:   5,5

Előzetes link:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése